Overzicht
Corona update: stopzetting scoutsactiviteiten   

1 november 2020

Vrijdagavond werden alweer nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Deze plaatsen zowat de volledige samenleving in een nog verregaandere sociale isolatie vanaf morgen: scholen sluiten voor 2 weken, alle fysieke contacten worden maximaal beperkt,... Jeugdwerkactiviteiten voor -12-jarigen mogen echter blijven doorgaan volgens de maatregelen die afgelopen week werden beslist. Het laat ons als leiding met een vreemd gevoel achter. Een privilege is het zeker, anderzijds hebben alle deelnemers(zowel leiding als leden) van onze activiteiten ook een familie waar ze op zaterdagavond naar moeten terugkeren. Iedereen neemt dus ook een risico, zeker gezien de aankomende piek aan besmettingen die wordt verwacht de komende weken.

Om het virus tijdens deze piek geen kans te geven om zich via onze activiteiten alsnog verder te verspreiden, hebben we dan ook beslist om al zeker de komende 2 weken (tem 15/11) geen vergaderingen meer te organiseren. Nadien zullen we ten gepaste tijde communiceren of we al dan niet terug openen (volgens de dan geldende maatregelen).

Dit is geen gemakkelijke beslissing, waarbij we zowel de veiligheid van onze vrijwilligers en leden als het mentale welzijn van jongeren voor ogen proberen houden. Toch denken we dat dit de beste manier is om zo snel mogelijk terug volop plezier te kunnen maken. Wij willen niet de schakel zijn die in de huidige situatie meerdere bubbels met elkaar verbindt. Wij hopen dan ook op uw begrip voor deze beslissing.