Overzicht
Hoe ziet ons uniform er uit?   

20 oktober 2014

Bevers
Van bevers wordt verwacht dat ze een blauwe broek en das met dasring dragen. Een das kost 4 euro, een dasring 4 euro. Een scoutshemd mag, maar moet niet. Alles is te koop in ons secretariaat.

Welpen, jongverkenners en verkenners

Van welpen, jongverkenners en verkenners wordt verwacht dat ze een blauwe broek, scoutshemd en das met dasring dragen. Een scoutshemd dient voorzien te worden van een aantal kentekens. Alles is te koop in ons secretariaat. Een overzicht:


 

1. Beloftekenteken: de twee handjes mogen pas omgedraaid worden wanneer de belofte is afgelegd (bij het behalen van de teervoet).
2.Provinciebandje
3.Eenheidskenteken
4.Takkenteken: elke tak heeft zijn specifiek kenteken.
 
5.Dit is een strookje van het beloftekenteken met twee handjes die elkaar een scoutshand geven. Het mag pas omgedraaid worden na het afleggen van de belofte (bij het behalen van de teervoet).
 
6.Teervoetteken: het teervoetteken mag je pas op je uniform naaien na het behalen van de teervoet (bij de jongverkenners).  
7.WOSM-teken (links) voor jongens en WAGGGS-teken (rechts)  voor meisjes. Dit zijn internationale scoutskentekens en hoeven pas vanaf de jongverkenners op het uniform genaaid te worden.
8.Kenteken België
9.Tweedeklasseteken: dit kenteken mag je pas opnaaien na het behalen van de tweede klasse (bij de verkenners).
10.Nestteken voor welpen: bij de welpen wordt met nesten gewerkt. Elk lid van een nest krijgt een teken in de vorm van een wolf. Dit kenteken is gratis te verkrijgen bij de welpenleiding.
Tekens van speciale activiteiten (jamboree bv.) kunnen hier ook worden opgenaaid. 


Onze scoutstruien zijn tof en warm maar zijn geen vervanging voor de scoutshemden. Je mag je trui wel gerust onder je uniform dragen.