object(stdClass)#2 (2) { ["errors"]=> array(1) { [0]=> string(298) "(#10) This endpoint requires the 'pages_read_engagement' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details." } ["posts"]=> array(0) { } }
Overzicht
Start nieuw scoutsjaar   

1 september 2020

Het nieuwe scoutsjaar komt eraan! Net als het vorige scoutsjaar, zal ook het komende scoutsjaar er iets anders uitzien dan normaal. Dit jaar organiseren we bijvoorbeeld geen opendeurdag, maar gaan we meteen van start met de eerste vergaderingen komende zaterdag 5 september.

Nieuwe leden kunnen zich in de voormiddag komen inschrijven. Hiervoor werken we met voorinschrijvingen. Meer info vind je hier!

 

Eerste vergadering

Komende zaterdag 5 september organiseren alle takken hun eerste vergadering. Bevers en Welpen worden verwacht van 14u - 17u. JVG's, VG's en Seniors verwachten we van 14u - 17u30.
Bij de Welpen zal tijdens de eerste weken op wekelijkse basis met een inschrijvingssysteem gewerkt worden, waarbij maximum 50 Welpen (incl. leiding) per zaterdag kunnen inschrijven. Het inschrijvingsformulier zal wekelijks verzonden worden door de takleiding.
Aan JVG's en VG's wordt gevraagd om geld voor kantine / 4-uurtje mee te brengen. Dit kost €0,80 per consumptie. VG's brengen ook reservekledij mee.
 

Leidersverdeling
Afgelopen weekend verdeelden we de leiding over de verschillende takken. Tijd om deze te ontdekken! Hieronder staan korte instructies per tak die jullie op weg helpen om de leidersverdeling op zelfstandige basis te ontdekken tijdens de komende dagen. Zaterdag ontdekken jullie dan sowieso de volledige leidersverdeling.

Graag herinneren we jullie er ook aan dat het verplicht is om een mondmasker te dragen in het centrum van Eeklo (betalende parkeerzone).

Bevers en welpen

Bevers en Welpen kunnen hun leiding ontdekken door middel van een tochtje doorheen Eeklo.
Bevers starten hiervoor aan het standbeeld van Tamboer achter de kerk, Welpen aan de (vroegere) Irish Pub in het Heldenpark. De route wordt duidelijk door vanaf het startpunt allerlei vragen juist te beantwoorden. Zo komen zij uiteindelijk aan foto's van hun leiding.

 

JVG's en VG's

Onderstaande QR-codes wijzen jullie in de juiste richting. JVG's kunnen gebruik maken van de rode QR-code, VG's van de blauwe. Een QR-code lezer onderweg kan van pas komen...


 

Seniors

De Seniors kunnen hun moderators ontdekken door de opdrachten van alle andere takken te doen. Zo komen ze te weten welke leiding overblijft voor hen.
 

Medische fiches

Vanaf dit scoutsjaar verzamelen we reeds in september de medische fiches van alle leden. Dit om goed op de hoogte te zijn van de medische achtergrond van ieder lid en bij medische problemen op zaterdagnamiddag juist te kunnen handelen. Gelieve de medische fiche de eerste vergadering dat je zoon/dochter aanwezig is af te geven aan de takleiding. De medische fiche heeft een nieuwe layout en is hier te vinden.
 

Coronamaatregelen

Voorlopig blijven de maatregelen van deze zomer van kracht. Dit wil zeggen dat we blijven werken in bubbels van 50 personen per tak. Deze bubbels zullen allemaal spelen op een verschillend deel van onze terreinen om contact te vermijden. Er wordt gevraagd om minimaal 2 dagen, maar liefst een week te wachten om deel te nemen aan een activiteit van een andere groep (bv. Sporttraining).

Als deelnamevoorwaarden wordt gesteld dat iedereen mag deelnemen aan scoutsvergaderingen, tenzij iemand…

  • ... ziek is of ziektesymptomen had in de 5 dagen voor de activiteit.
  • ... behoort tot een risicogroep en geen geschreven toestemming van ouders/voogd of dokter kan voorleggen. De lijst met risicogroepen vindt u hier.


Voor leden die behoren tot een risicogroep verwachten we een vermelding hiervan op de medische fiche en een expliciete, geschreven toestemming van ouders/voogd of dokter.